הפוליטיקאים רוצים חיבוק מהקהילה הגאה? שיתחילו לעבוד/מזל מועלם

Slider (80)

בבחירות 2009 גילו מנהלי הקמפיין של ציפי לבני, אז יו”ר קדימה ושרת החוץ, שהמועמדת שהריצו צוברת אהדה הולכת וגוברת בין חברי הקהילה הגאה. הם הבינו מיד שלחיבוק הזה יש ערך אלקטורלי.

היה זה חיבור נושא רווחים עבור שני הצדדים: לבני הרוויחה תמיכה אקטיבית של קבוצת כוח בעלת אחיזה בתקשורת, וחיזקה את תדמיתה כלוחמת למען ערכים ליברלים. הקהילה הגאה, מצידה, הרוויחה נציגה בכירה בפוליטיקה הלאומית, ראש המפלגה הגדולה ביותר (קדימה מנתה אז 29 מנדטים) שגם מתמודדת על ראשות הממשלה.

לבני בישרה עידן חדש בקשר בין הפוליטיקאים הישראלים לקהילה הגאה – היא הצליחה לשבור את “מחסום השמאלנות”. עד אז, נציגי הקהילה בכנסת היו פוליטיקאים ממפלגות השמאל, בעיקר ממרצ. והנה, לראשונה, הם זכו לתמיכה ממנהיגת המרכז הפוליטי. ועוד מאחת שגדלה בבית ימני “אדוק”. בעולם הפוליטי של אותם שנים לא היה זה מחזה נדיר לשמוע אתיו”ר ש”ס, אלי ישי, מסביר בכל הזדמנות ש”ההומואים ולסביות הם אנשים חולים”, ופוליטיקאים מהימין העדיפו להחריש מול ההסתה כדי לא “לאבד את החרדים”.  ציפי לבני זיהתה את נפלאותיה של קבוצת הכוח הזאת, והייתה עבורה השגרירה המושלמת.

פוליטיקאים, כדרכם, ברגע שמזהים מרכזי כוח אלקטוראליים הם מתבייתים עליהם. וכך הפכו, מאז בחירות 2009, חברי הקהילה הגאה ליעד לחיזור. והם, שבמשך שנים הורחקו מהמייניסטרים הפוליטי, התמסרו מיד. בליכוד הוקם, לראשונה, “תא גאה”, ובמערכת הבחירות האחרונה נראו פוליטיקאים במסיבות של הקהילה, הרבו להיפגש עם נציגיה ולא שכחו מייד אחר כך להוציא הודעות לתקשורת.

התופעה התגלתה במלוא עוצמתה ביום שישי האחרון בתל אביב, במצעד הגאווה ה-15 במספר, שהיה הגדול בכל הזמנים (על פי הערכות השתתפו בו כ-100,000 צועדים). המצעד נערך בצל פענוח רצח הנערים במועדון “בר נוער” בתל אביב (אוגוסט 2009), ועלה על גדותיו ממש מפוליטיקאים שביקשו לנאום.

לא פחות מארבעה שרים נאמו בעצרת, ביניהם יו”ר יש עתיד שר האוצר יאיר לפיד; שרת הבריאות יעל גרמן ממפלגתו; שרת התרבות והספורט מהליכוד לימור לבנת וכמובן שרת המשפטים ויו”ר התנועה ציפי לבני. נאמו גם יו”ר העבודה שלי יחימוביץ’ ויו”ר מרצ זהבה גלאון (גלאון, יחימוביץ ולבני נכחו במצעד גם בשנים הקודמות).

ח”כים נוספים שבאו לתמוך היו ניצן הורביץ ממרצ, המתמודד על ראשות עיריית תל אביב, שהוא גם אחד מחבריה הבכירים ביותר של הקהילה, וצועד קבוע באותם מצעדים; מירי רגב מהליכוד וגם חברת הכנסת הצעירה סתיו שפיר (עבודה), שעוד הרבה לפני שהגיעה לכנסת לקחה חלק פעיל במאבקיה של הקהילה הגאה.

מריבוי הפוליטיקאים שהגיעו לעצרת ומהתמונות היפות שמילאו את העיתונים בבוקר  שלאחריה, ניתן היה לחשוב שישראל היא פורצת דרך בכל הנוגע לחקיקה ולשוויון זכויות ללסביות, הומואים, טרנסג’נדרים או ביסקסואלים.

החדשות המטרידות הן שלא רק שאנחנו לא פורצי דרך, אלא שבדבר הכי בסיסי – נישואים לזוגות חד-מיניים – אנחנו ממוקמים בשורה אחת עם רוסיה, איראן וסעודיה. בישראל של 2013 לזוגות חד-מיניים אין אפשרות להירשם כנשואים, וכתוצאה מכך הם אינם זכאים לזכויות הניתנות לזוגות נשואים בתחומי הדיור, הבריאות, החינוך והסיוע לילדים.

מאמר המלא הקישו

Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/iw/contents/articles/opinion/2013/06/gay-pride-padare-politicians.html#ixzz2WDryEER3

Leave a Comment