פרנסות לקיץ
א. חזיות יומיום
רבקה אבינרי שלחה לי צילום של רוכל צעיר ומשועמם, שמוכר חזיות ברחבת שער שכם שבעיר העתיקה של ירושלים. ‘קשה שלא להבחין’, היא כותבת, ‘בשעמום המנומנם על פניו של מוכר החזיות הצעיר. מסתבר שכשמוכרחים להתעסק בחזיות זה כבר לא כל כך מעניין, וכבר לא מי-יודע-מה סקסי’.
צילום: מיכל רוז’ני (יולי 2013)
ב. כיפות יומיום
ברוך גיאן צילם את התמונה הזו בעיר העתיקה של ירושלים, והיא מדברת בעד עצמה.
צילום: ברוך גיאן
ג. I Love Rabi Nachman
ואם כבר כיפות, ד”ר זאב לוין צילם בכיכר העצמאות בנתניה את הסחורה שנמכרת בדוכן רבי נחמן מברסלב.
צילום: זאב לוין (אוגוסט 2013)
ד. הכניסה מותרת להורים עד גיל שש
עופר גביש שלח צילום של שלט מבריכת השחייה במושב בית יהושע. ‘בבריכת השחייה בבית יהושע יש גם משחקייה לילדים’, כתב עופר. ‘הילדים הקטנים יכולים להיכנס אליה יחד עם הוריהם, אבל בתנאי שגילם הוא פחות משש’…
צילום: עופר גביש
ה. גנב יקר
שמעון ביגלמן, שכני לשכונה, צילם את המודעה הזו בדרך בית לחם בירושלים, מול מכבסת ‘אקטיב’.
צילום: שמעון ביגלמן (אוגוסט2013)
הכיתוב בערבית אל לו להטעות כאילו מדובר ב’פרנסות של ערבים’.
‘בעל האטליז הסמוך’, מספר לי שמעון, ‘שׂם מצלמה כדי לזהות את גנבי השתילים מהאדניות שלו. סופרייז, סופרייז, הגנבת הייתה מבנות דת משה
בן אלידע: על למה העולם כולו נגדנו? אלידע
רואים עולם
ביטחון במקום ברקזיט: הפיגוע בלונדון טרף את הקלפים לפני הבחירות
ג’ונסון מבטיח להקשיח את עונשי המאסר למורשעים בטרור, אחרי שאסיר משוחרר רצח שני בני אדם. עם זאת, בלייבור ובמשפחה של אחד ההרוגים זועמים על הפוליטיזציה שהוא עושה לטרגדיה: “לא לנקמה”. המתקפה הזניחה את העיסוק בפרישה מהאיחוד, פחות משבועיים לבחירות
יריביו של ראש ממשלת בריטניה בוריס ג’ונסון מאשימים אותו בניצול הפיגוע בלונדון למטרות פוליטיות, לקראת הבחירות שיתקיימו בעוד פחות משבועיים. זאת אחרי שאתמול (ראשון) הוא אמר כי הורה לשירותי הביטחון להגביר את הפיקוח על פעילי טרור שזכו לשחרור מוקדם מהכלא, לאור העובדה שהמחבל שרצח ביום שישי שני בני אדם שר לונדון שוחרר בטרם ריצה את מלוא עונשו.
כשהמיתוס גובר על המציאות: שירת הברבור של המאפיה באמריקה
הפשע המאורגן בארה”ב תמיד יצר סביבו תיאוריות קונספירציה, כמו שרצח קנדי היה נקמה של המאפיה על שלא מילא את חלקו בעסקה. בין תעלומת מותו של ג’ימי הופה לסדרת החיסול של פרנק שירן, “האירי” סיפק הצצה לעידן ההוא, רווי הסיפורים והאגדות
יש מציאות, ויש מציאות חלופית. יש היסטוריה – ויש את ההיסטוריה “האמיתית”. יש גרסה רשמית – ויש תיאוריות קונספירציה. תמיד היו: הפרוטוקולים של זקני ציון היא תיאוריית הקונספירציה המצליחה, והנפוצה מכולן והיא מתפתחת מדור לדור. כיום, משפיענית אינסטגרם אחת מצליחה יכולה לשכנע מדינה לא להתחסן לחצבת במחיר עשרות מתים מהמחלה, שהרי מי הם אלפי רופאים ומדענים לעומת הרשת החברתית.
ברחו לשדה ונורו למוות: יותר מ-180 מפגינים נהרגו בהפגנות באיראן
בתחקיר בניו יורק טיימס דווח כי עד 450 איש נהרגו במחאה האלימה ביותר מאז המהפכה האסלאמית ב-1979. בעיר בדרום המדינה, שבה חי המיעוט הערבי, כותרו עשרות מפגינים בידי משמרות המהפכה, שריססו אותם. טנקים נפרסו ברחובות, והגופות הוחזרו בתנאי שלא יהיו הלוויות
משמרות המהפכה באיראן ירו למוות ב-40 עד מאה מפגינים בשדה שבו הסתתרו ליד העיר בנדר מאהשאר – כך פורסם היום (שני) בתחקיר של ה”ניו יורק טיימס” על גל המחאה במדינה והאלימות מצד המשטר. מהתחקיר עולה כי לוחמי המשטר פתחו באש לעבר קבוצת המפגינים הצעירים, על אף שלא היו חמושים.
רבע מיליון בפראג ציינו 30 לנפילת הקומוניזם: “המאבק לחופש לא ייגמר
כ-200 אלף איש השתתפו במחאה. המחאה בפראג, אמש (צילום: רויטרס)
250fאלף איש מחו בבירת צ’כיה נגד מנהיגי המדינה, ביום השנה למהפכת הקטיפה. הם קראו לראש הממשלה לנתק את קשריו מעסקיו העומדים בניגוד עניינים – או להתפטר. הנשיא אמר כי “כמות המפגינים קטנה ביחס למי שהצביעו עבורנו”
רבע מיליון מתושבי צ’כיה הפגינו אמש (שבת) בבירה פראג נגד הנשיא וראש הממשלה, בטענה שהם מערערים את הדמוקרטיה בתוך האומה המשוסעת, שציינה 30 שנים למהפכת הקטיפה במדינה.
מפגינים מרחבי המדינה, המונה כ-10.7 מיליון תושבים, התארגנו בפארק לטנה כשהם מנופפים בדגל המדינה ודגל האיחוד האירופי. זאת, כסמל למאבק שהתרחש בנובמבר 1989, כשהקומוניסטים שעד אז שלטו במדינה איבדו את השלטון לאחר נפילת חומת ברלין. בין הקריאות, נשמע “אנחנו כאן”.
מארגני המחאה קראו לראש הממשלה אנדריי באביש לנתק קשרים מעסקיו המבטאים ניגוד אינטרסים, או להתפטר עד סוף השנה. “חלק מהפוליטיקאים לא מבינים למה אנחנו כאן”, אמר סגן יו”ר ארגון “מיליון רגעי דמוקרטיה”, שעומד בראש המחאה והוסיף כי “המאבק לחופש ולדמוקרטיה לעולם לא ייגמר”.
המפגינים בלבנון מנעו מהפרלמנט להתכנס מחדש: “ניצחון חדש למהפכה”
עם המשך גל המחאה נגד השלטון שמואשם במשבר הכלכלי, מנעו המפגינים בביירות את התכנסות המחוקקים לראשונה זה חודשיים. “נמשיך עד שנשיג את המטרות שלנו”
מפגינים בלבנון מנעו היום (שלישי) מהפרלמנט להתכנס לראשונה אחרי חודשיים, עם המשך גל המחאה נגד השלטון שמואשם במשבר הכלכלי. הדיון נדחה למועד לא ידוע בשל נוכחות לא מספקת של המחוקקים.
במקביל, הבנקים נפתחו היום מחדש אחרי כשבוע, תחת אבטחה משטרתית ומגבלות על משיכות כספים ועסקאות בחו”ל.בכמה מהסניפים הלקוחות נורשו למשוך רק 300 דולר, אולם איגוד הבנקים הסכים אתמול למכסה שבועית של אלף דולר מחשבונות של דולרים.
ההפגנות פרצו ב-17 באוקטובר, במקור בשל מס שבוטל מאז על שיחות ווטסאפ, והמצב הפוליטי נותר ללא תזוזה מאז שראש הממשלה סעד אל-חרירי התפטר ב-29 באוקטובר. מאז לא נרשמה התקדמות של ממש בדרך להקמת ממשלה חדשה.
המפגינים מאשימים את הפוליטיקאים בשחיתות ובגרימת המשבר הכלכלי החמור ביותר במדינה מאז מלחמת האזרחים של 1975-1990. הם רוצים לשנות את כל המערכת השלטונית, המתבססת על חלוקה לעדות.
אנשים בחדשות
יפרשו מהממשלה עם מרקל? הסוציאל-דמוקרטים בגרמניה פנו שמאלה
נורברט וולטר-בורג’נס וססקיה אסקן, שרצו יחד והבטיחו לבחון מחדש את הישיבה בקואליציה, גברו בפער גדול על יריבם העיקרי, שר האוצר. הם דורשים שהשמרנים יסכימו להעלאת שכר המינימום ומדיניות סביבתית, ואם לא – הם עשויים לפרוש ולגרום להקדמת הבחירות
יפרשו מהממשלה עם מרקל? הסוציאל-דמוקרטים בגרמניה פנו שמאלה
מקרון אמר כי “קריאת ההשכמה” שלו בנוגע לגסיסתה של נאט”ו בגלל המדיניות הלא הצפויה תחת טראמפ, זכתה לגיבוי מצב מדינות אירופה
אחרי 15 שנות שלטון שמאל: מועמד הימין ניצח בבחירות לנשיאות אורוגוואי
לואיס לאקאז’ה פו, בנו של נשיא לשעבר, ניצח בתום קרב צמוד את מועמד מפלגת השלטון. הוא מבטיח לפרוס שוטרים נוספים ברחובות ולבטל חלק מהמדיניות הסוציאלית של הממשלים הקודמים. המהפך במדינה מגיעה בזמן של טלטלות פוליטיות וחברתיות בכל רחבי היבשת
לאקאז’ה, בן 46, שאביו היה נשיא בעצמו, ייכנס לתפקידו ב-1 במרץ. הוא נבחר לראשונה לקונגרס בגיל 26 בלבד, והתמודד ללא הצלחה בבחירות הקודמות ב-2014, כשהפסיד למועמד מפלגת השלטון והנשיא הנוכחי והיוצא, טברה ואסקס.
ארדואן במתקפה על מקרון: “אתה סובל ממוות מוחי?”
נשיא טורקיה אמר כי האזהרה של נשיא צרפת ולפיה הברית גוססת משקפת הבנה “חולה ורדודה”. ימים לפני פסגת נאט”ו המתוחה, אמר ארדואן למקרון, שמוביל את הביקורת על המתקפה נגד הכורדים בסוריה: “אתה צריך לבדוק קודם כל אם אתה במוות מוחי”. פריז זימנה את השגריר הטורקי
מקרון אמר בראיון לפני כשלושה שבועות שקיים חוסר תיאום אסטרטגי בין חברות נאט”ו האירופיות מצד אחד, לבין ארצות הברית וטורקיה מצד שני. הוא גם ביכה על חוסר יכולתה של נאט”ו להגיב למתקפה “המטורפת” של טורקיה בסוריה. גורמים בצרפת אמרו אתמול כי הם מצפים להבהרות משמעותיות מארדואן ולא למלחמת מילים.
ג’ונסון מסרב לחשוף כמה ילדים יש לו: “הם לא מועמדים בבחירות האלו”
ראש ממשלת בריטניה סירב לענות לשאלת עיתונאים על מספר ילדיו ועל תכניותיו לגבי האפשרות שיביא ילדים נוספים לעולם. לדבריו, הוא אוהב אותם מאוד – אך הם אינם חלק מהמועמדים בבחירות
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג’ונסון סירב אמש (שישי) לחשוף כמה ילדים יש לו. זאת, לאחר שאמר שהוא לא “מתכוון להפוך אותם לנושא פומבי” לקראת הבחירות הכלליות בממלכה המאוחדת שייערכו ב-12 בדצמבר. “אני אוהב מאוד את ילדיי, אבל הם לא מועמדים בבחירות האלה”, אמר. לאחר שנשאל אם הוא מתכוון להביא ילדים נוספים, אמר ראש הממשלה כי הוא לא מתכוון להיכנס לדיונים בנושא.
מוגוריני סיימה את תפקיד
שרת החוץ של האיחוד האירופי הייתה כוח מניע מאחורי הסכם הגרעין עם איראן וביקרה בחריפות את ישראל • מחליפה:פוליטיקאי ספרדי משורות השמאל
פדריקה מוגריני, הנציגה העליונה ליחסי חוץ של האיחוד האירופי, ואחד הכוחות המובילים בדרך לגיבוש הסכם הגרעין עם איראן, עזבה היום את תפקידה כמתוכנן.
מוגריני, שניהלה את שיחות הגרעין בין איראן לששת המעצמות בשנת 2015, נילחמה ללא לאות למען שמירת אירופה בהסכם המקורי גם לאחר פרישתה של ארצות הברית ממנו בשנת 2018.
מוגריני, פוליטיקאית איטלקיה משורות השמאל, נכנסה לתפקידה בשנת 2014 והכריזה כי תפעל לקדם ערכים של זכויות אדם והידברות ברחבי העולם. אך הגישה הרכה שגילתה כלפי מדינות טוטאליטריות כמו רוסיה ואיראן זיכתה אותה בביקורת נוקבת.
Your Comments
דעות
יוסי ביילין: לא היה ולא נברא: תגובה לטורו של אמנון לורד
זה עוד לא קרה לי. בוודאי לא ב”ישראל היום”. במוצאי השבת, במהדורה הדיגיטלית, אני קורא את דבריו של אמנון לורד (“המוזיאון לתולדות ההסתה”, 01.12.2019), שאותו הערכתי כפובליציסט אמין, גם אם דעותינו חלוקות במקרים רבים. הוא ביקר, באופן לגיטימי לחלוטין, את הטור שפרסמתי בסוף השבוע על דברי נתניהו בעקבות פרסום כתב האישום, ואשר בו כתבתי כי ראש הממשלה חצה קווים אדומים.
גדעון אלון : הפלונטר המיותר מבית יועמ”ש הכנסת
החלטתו של היועץ המשפטי לכנסת עו”ד איל ינון לאפשר לח”כים לתמוך ביותר ממועמד אחד לראשות הממשלה, סיבכה את המצב המסובך בלאו הכי במאמצים להקים ממשלה חדשה ולמנוע בחירות שלישיות.
בחוות הדעת המפורטת שפרסם בשבוע שעבר, כתב היועמ”ש בהנחיות ל־120 הח”כים כי “עמדתנו היא כי ח”כ יכול לחתום ליותר ממועמד אחד”. באופן תיאורטי, משמעות הדבר היא שח”כ יכול לתמוך לא רק בשני מועמדים אלא אפילו בשלושה מועמדים.
וילי אברהם: הבלוק האנטי־ישראלי נסדק
ביום חמישי האחרון הודיעה שרת החוץ של בוליביה, קארן לונגריץ’, על חידוש היחסים הדיפלומטיים עם ישראל, עשור לאחר שהנשיא דאז, אבו מוראלס, ניתק את היחסים עם ירושלים עקב מבצע עופרת יצוקה. חידוש היחסים התאפשר לאחר שמוראלס, שהיה עוין כלפי ישראל וארה”ב, פרש מתפקידו לפני כחודש, וממשלו הוחלף על ידי ממשלת מעבר פרו־אמריקנית.
הלל גרשוני: האם נלמד את הלקח מצ’ילה?
ב־1 באוקטובר 2019 החליט פאנל המומחים לתחבורה ציבורית בצ’ילה להעלות את תעריפי הנסיעה בפרובינציית סנטיאגו. בעקבות החלטה זו פרצו במדינה מחאות והפגנות סוערות, הנמשכות עד היום. אנשי תקשורת ותועמלנים אחרים בארץ ובעולם מיהרו לקשור את המהומות ל”כישלון המדיניות הניאו־ליברלית של צ’ילה”, ולייחסן לאי־השוויון שנבע ממנה. האמת רחוקה מאוד מכך, אבל קודם נחזור 50 שנה אחורה.
דן שיפטן: איראן היא איום אסטרטגי מסוג חדש
אחרי מאה שנים של עימות עם רדיקלים ערבים, מתייצב מול ישראל, לראשונה, אויב איראני מתוחכם ומסוכן לאין שיעור. גם כאשר נהנו מעדיפות מספרית, מעומק אסטרטגי ומהפתעה אופרטיבית, סבלו האויבים הערבים לדורותיהם מחולשת חברתם ומכישלונה בהתמודדות עם העולם המודרני. חולשת החברה הערבית הבטיחה לישראל הצלחות במאבק הלאומי הכולל, גם כאשר נתקלה בעדיפותם המופלגת בתחום המשאבים הפוליטיים והכלכליים.
Follow Us!